NieuwsberichtenBas Mosch stelt VRI in werking bij gevaarlijke oversteek Torplaan in Den Helder

DEN HELDER - 08-07-2015
Bas Mosch (op trap) legt de laatste hand aan de verkeersregelinstallatie.

De oversteekplaats wordt veel gebruikt door schoolkinderen en door mensen die van en naar winkelcentrum De Schooten gaan. De Torplaan is echter een redelijk drukke weg: al een paar jaar bestaat de wens om deze oversteek te voorzien van verkeerslichten. Die zijn dus nu geplaatst, zodat bij het begin van het nieuwe schooljaar de oversteek een stuk veiliger kan worden gebruikt.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in samenwerking met Bam Infratechniek.

Deze foto werd gepubliceerd in het Noordhollands Dagblad. Zie hier het artikel in het Noordhollands Dagblad.

Inbedrijfstelling 3 VRI's voor de Provincie Gelderland

08-07-2015
Op 4 juli 2015 heeft Ko Hartog Verkeerstechniek in samenwerking met Hoeflake Infratechniek 3 verkeersregelinstallaties op de N317 in Doetinchem in bedrijf gesteld.


Ondanks het extreme warme weer zijn de installaties, ruim binnen de oplevertijd, naar tevredenheid van de Provincie Gelderland opgeleverd.

Fietsers testen groene golf in Utrecht

08-07-2015

De Light Companion is je persoonlijke verkeers-
assistent waarmee je het groene licht altijd kunt halen. Het is een idee van het innovatiebureau Springlab en donderdag 2 juli werd het voor het eerst getest in Utrecht.

Wij waren hierbij aanwezig om deel te nemen aan de test. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Aanpassing verkeersregelinstallatie Landscheidingsweg - Wittenburgerweg te Wassenaar

23-03-2015

Op 18 maart 2015 heeft Ko Hartog Verkeerstechniek de verkeersregelautomaat kruising Landscheidingsweg - Wittenburgerweg in Wassenaar aangepast.

Bewoners van naastgelegen woonwijk hadden de wens voor een veilige fietsoversteek neergelegd bij de gemeente.

In opdracht van de gemeente hebben wij een verkeerskundige evaluatie gemaakt, alle mogelijkheden onderzocht en de beste oplossing uitgevoerd.

De verkeersregelinstallatie is aangepast met twee extra signaalgroepen voor rijwielen. Verder is een aanpassing gekomen op de verkeerslantaarns en detectieveld.

Eerste verkeersregelinstallatie voor de gemeente Utrecht

02-12-2014

Op 26 november 2014 heeft Ko Hartog Verkeerstechniek de verkeersregelautomaat kruising Franciscusdreef - Floriadreef K086 te Utrecht in bedrijf gesteld.

Daar zijn wij trots op!
'Wij hebben ons ten doel gesteld naast de bestaande ook aan nieuwe wegbeheerders te leveren. Daarin was het leveren van een verkeersregeltoestel voor de gemeente Utrecht een grote uitdaging voor ons. In een korte doorlooptijd hebben wij de procesbesturing en de configureer tool volledig op klantspecifieke wens aangepast. Daar ben ik trots op!', aldus Martijn Verkade, directeur Ko Hartog Verkeerstechniek.

De eerste verkeersregelautomaat voor de gemeente Utrecht hebben wij geleverd in een gezamenlijk project met Ziut B.V.

2 nieuwe verkeersregelinstallaties Zuidtangent Heerhugowaard

25-6-2014

Voor het grote project 'Verkeersregelautomaten project Zuidtangent' zijn er op 2 nieuwe locaties verkeersregelinstallaties geplaatst.

VRI Zuidtangent - MiddenwegVRI Zuidtangent - Middenwaard

VRI Zuidtangent - Middenweg                                         VRI Zuidtangent - Middenwaard

In het ontwerp is rekening gehouden met verkeersdeelnemers met een beperking. De installaties worden later dit jaar uitgerust met onze nieuwe drukknop, voorzien van terugmelding, trilsignaal en geluidsignaal.
In dit project hebben wij samen gewerkt met Dura Vermeer en Ko Hartog Elektrotechniek.

Verbetering verkeersafwikkeling kruispunt Telgterweg / Hamburgerweg te Ermelo

10-3-2014

ERMELO - Met een symbolische druk op de knop namen wethouder Esther Verhagen en Gytha Vellema van wijkvereniging Ermelo West 28 februari de nieuwe verkeersregelinstallatie (VRI) op het kruispunt Telgterweg/Hamburgerweg in gebruik. De nieuwe VRI is zuiniger, efficiënter en zorgt ervoor dat het verkeer minder lang hoeft te wachten op groen licht. Eind volgende maand worden bovendien de opstelstroken op de Dokter van Dalelaan verlengd zodat verkeer met verschillende rijrichtingen elkaar niet meer blokkeert. De maatregelen zullen de doorstroming op genoemde wegen en de bereikbaarheid van Ermelo West aanzienlijk verbeteren.

Zowel het mastmateriaal, de lantaarns, de lussen in de weg, de regelinstallatie zelf en alle bekabeling zijn vervangen. Door het aanbrengen van de extra lussen in de weg en het nieuwe regelprogramma, reageert de VRI effectiever en sneller op het verkeersaanbod en kan de doorlooptijd substantieel worden teruggebracht.

Klik hier voor het lezen van het gehele artikel.