GeschiedenisOp 1 mei 1928 is Ko Hartog Verkeerstechniek BV, toen Ko Hartog Elektrotechniek BV, opgericht als veelzijdig bedrijf met als specialisme verkeerstechniek en openbare verlichting. De onderneming werd gestart door de heer Ko Hartog als installatie- en onderhoudsbedrijf voor elektrotechniek. Eind jaren 70 verandert er veel in het bedrijf dat zich steeds meer richt op de verkeerstechniek. Begin jaren 80 wordt de eerste Ko Hartog verkeersregelinstallatie (VRI) operationeel in de regio van Alkmaar. Het bedrijf is meegegroeid in het snel veranderende verkeersbeeld waardoor de verkeerstechniek veel veranderingen heeft ondergaan.
In 2001 heeft het bedrijf zich opgesplitst in 2 ondernemingen. Ko Hartog Verkeerstechniek BV en Ko Hartog Elektrotechniek BV gaan vanaf deze datum als zelfstandige ondernemingen verder.
In 2006 heeft Ko Hartog Verkeerstechniek BV Groenpol overgenomen. Groenpol heeft een jarenlange ervaring in de verkeerssignalering zoals verkeerslichten, drukknoppen etc.
In 2011 hebben Ko Hartog Verkeerstechniek BV en Groenpol Verkeerssignalering een nieuwe huisstijl waarmee 2 vertrouwde namen een nieuw gezicht hebben gekregen.